esmaspäev, november 12, 2007

On-line viktoriin







Lindgreni aeg


Maailmakuulsal Rootsi lastekirjanikul Astrid Lindgrenil oli 14. novembril 100. sünniaastapäev. Sel puhul nuputasid 12. novembril kõikide Hiiumaa koolide õpilased Astrid Lindgreni elu ja loomingu teemalisel online-viktoriinil.
Osales 36 võistkonda, kellest kümnel jäi tehniliste viperuste tõttu osa punkte saamata. Muidugi oli põnev ja tulemusi oodati pikisilmi. Kõik lapsed olid tublid ning paarikümnele tublimatest tublimale korraldatakse ekskursioon Haapsallu: Wiklandi ja Laikmaa muuseumidesse ja veekeskusesse.
Küsimused koos vastusevariantidega valmistasid ette koolide raamatukoguhoidjad. Kõige suurema töö tegid ära Helle Veanes ja Tõnu Soop Kärdla Ühisgümnaasiumist ja nemad olid ka viktoriini peakorraldajad.


Meie koolist osales 4 võistkonda: PLIKSID (Angelina, Regina, Tuuli), FIREFOX ( Rando, Ken, Mart), PÄIKE ( Agnes, Anneli, Kaija) ja HAPPY MAN ( Anett, Sander).


Meie koolist pääsesid preemiareisile võistkond PLIKSID ja Sander, kelle töö "Minu kiri Astrid Lindgrenile" märgiti ära Eesti lastekirjanduse ja Rootsi Suursaatkonna poolt korraldatud konkursil.

Kommentaare ei ole: